www.najdikancelarie.sk logo

Kancelárie pre vizionárov: Z neaktuálnych priestorov vznikli inovatívne pracoviská

Víťazom prestížnej kategórie LD Seating v rámci ocenenia Interiér roku sa stali Štúdio Archstyl a Štúdio WooW. Architekti dokázali zrekonštruovať starú kancelársku budovu z 90. rokov 20. storočia a premeniť ju na moderné, svetlé a funkčné pracovné priestory. Kreatívny prístup k rekonštrukcii a inovatívne riešenia zabezpečili projektu zaslúžené prvenstvo v prestížnej súťaži.

Moderné pracovné prostredie: Potreba a trend

Vytváranie komfortných a reprezentatívnych pracovných priestorov sa stáva jednou z hlavných priorít pre mnohé spoločnosti. Kancelárie dnes nie sú len miestom na prácu, ale aj priestorom, ktorý ovplyvňuje firemnú kultúru a identitu. Prestížne ocenenie Interiér roku, kde kancelársky dizajn získava vlastnú kategóriu LD Seating, dokazuje rastúci význam interiérového dizajnu v korporátnom svete.

Prestížne ocenenie pre slovenských architektov

V poslednom ročníku súťaže sa o prvenstvo v kategórii venovanej kancelárskym interiérom uchádzalo až 34 projektov. Víťazom sa stali Štúdio Archstyl a Štúdio WooW, ktorí dokázali, že aj zastarané priestory môžu byť premenené na moderné a inšpiratívne pracoviská.

Premena priestoru: Od tmavých chodieb k svetlým kanceláriám

Nové kancelárske priestory Štúdia Archstyl a CGI štúdia WooW sa nachádzajú v Bratislave v budove z 90. rokov. Potreba presťahovať sa do väčších priestorov bola vyvolaná rastom počtu zamestnancov. Pred rekonštrukciou boli pracovné priestory oddelené tmavými chodbami bez okien, čo vytváralo neefektívne prostredie.

Architekti zachovali trojtraktový koncept, no výrazne ho upravili. Odstránili existujúce priečky a nahradili ich sklenenými stenami doplnenými posuvnými závesmi. Tým dosiahli presvetlenie a optické prepojenie priestorov, čím vytvorili otvorenejší a voľnejší pocit z interiéru.

Funkčné a estetické riešenia

Nové kancelárske priestory sú usporiadané po oboch stranách interiéru. Stred tvorí menšia zasadačka, úložné priestory, pracovné stoly a technická miestnosť. Väčšia zasadačka sa nachádza v južnom trakte. Interiér má industriálny charakter, s bielou preglejkou, svetlým smrekovým masívom, priznanou kabelážou a vzduchotechnikou. Pre zabezpečenie dobrej akustiky boli nad pracovnými miestami zavesené akustické panely.

Komfort pre zamestnancov aj klientov

Pri návrhu priestorov sa myslelo nielen na komfort zamestnancov, ale aj na klientov. Sklenené priečky umožňujú klientom vidieť dianie v kancelárii počas konzultácií, zatiaľ čo závesy poskytujú potrebné súkromie pri citlivejších jednaniach.

Výnimočný projekt

Projekt je výnimočný nielen svojim dizajnom, ale aj tým, že architekti navrhovali priestor pre seba. Ich inovatívny prístup k rekonštrukcii starých kancelárskych priestorov im zaslúžene priniesol prvenstvo v prestížnej súťaži Interiér roku.

Zdroj: yimba.sk/interierroku.cz

Na našom webe, ktorý sa zameriava na prenájom kancelárskych priestorov, vám prinášame nielen najnovšie informácie zo sveta kancelárskeho dizajnu, ale aj možnosť nájsť ideálne priestory pre vašu spoločnosť. Inšpirujte sa úspešnými projektami a zistite, ako môže moderný dizajn zvýšiť efektivitu a pohodu vo vašej firme.